Pizza és pastatányérok - Tognana
Ha olasz ételekrők beszélünk, szinte mindenkinek a pizza és a pasta jut először eszébe. Ezek az olasz ételek különleges élményt nyújtanak, és a megfelelő tányér kiválasztása tovább fokozhatja ezt az élményt. A pizza esetében a lapos, nagy felület, a pasta esetében pedig a tányér mélysége teszi egyedivé a tányér formáját, melynek célja, hogy az étel a lehető legjobban érvényesüljön. A pizza- és pastatányérok nem csupán praktikus eszközök, hanem az olasz gasztronómia lényegét emelik ki, hiszen az egyszerű, de ízléses tálalás minden étkezést különleges alkalommá varázsol.
A Tognana az olasz design, egyediség, magas minőség és funkcionalitás képviselője a konyhában. A Tognana márkát 1946-ban alapították, fejlődése azóta is töretlen. Termékeivel különleges hangulatot varázsolhatunk konyhánkba, étkezőnkbe.
A pizza tálalásához használt tányérok laposak és szélesek, általában 28-33 cm átmérőjűek, hogy a pizza egészben és szeletekre vágva is kényelmesen elférjen rajtuk. A széles felület megkönnyíti az étel szeletelését, míg a klasszikus kör alakú forma harmóniában van a pizzával. Egy jól megválasztott pizzatányéron nemcsak hosszan meleg marad ételünk, hanem elegáns, esztétikus keretet ad az ételnek.
A pastatányérok kicsit eltérőek: mélyebb, széles peremű tányérok, amelyek segítenek abban, hogy a tészták és szószok ne csak jól mutassanak, hanem könnyen fogyaszthatóak is legyenek. A tányér mélyedésében tökéletesen mutatnak a szószok és a tészta, ráadásul a tányér formája és anyaga lehetővé teszi, hogy az étel hosszan melegen maradjon, miközben esztétikus módon emeli ki a különféle tészták textúráját és színét.